El Mesle internet sitesinin verdiği haberde, Yemen Ensarullah Hareketi yetkililerinden Hamid Hüseyin El Hemedani yaptığı açıklamada, Arabistan’ın Türkiye’yle , Suriye’de savaş halindeki terör örgütü IŞİD üyelerinden bir grubu Yemen halkını öldürmek için bu ülkeye gönderme konusunda anlaştıklarını belirtti.

El Hemedani ayrıca, tutuklanan Ebu Ömer ve diğer terör grubu üyelerinin itiraflarına göre, IŞİD elebaşları Suriye’nin Rakka ve Türkiye’nin Hatay şehirlerinde toplanarak, Arabistan’ın isteği üzerine IŞİD terör örgütünden bir grubu savaş için Yemen’e gönderme konusunda bir karara vardıklarını kaydetti.

Ensarullah hareketi yetkilisi açıklamalarının devamında, Arabistan’ın sözkonusu teröristleri Necran sınır şehrindeki askeri üslere intikal edip, onları silahlandırdıktan sonra savaşmak için Yemen’e gönderdikleri, ama sözkonusu teröristlerin bir kısmının Yemen topraklarına girer girmez tutuklandıklarını vurguladı.

El Hemedani ayrıca, teröristler tutuklandıktan sonraki itiraflarında, Türkiye, Arabistan ve Katar vasıtasıyla Yemen’e gönderildiklerini, ve 650 IŞİD unsurunun da Yemen topraklarında terör operasyonları gerçekleştirmek üzere Arabistan’a intikal edildiğini açıkladı.