Reuters’in haberine göre, Ensarullah hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam, dün yaptığı açıklamada, her türlü müzakere öncesinde Suudi rejiminin Yemen’e yönelik saldırılarının kesilmesi gerektiğini bildirdi. Alınan haberlere göre Yemenli gruplar arasında müzakereler 28-29 mayıs tarihleri arasında Cenevre’de düzenlenecek.

Ayrıca Ensarullah yetkilileri tarafından yayımlanan bildiride, Yemen hakkında yapılacak her müzakere görüşmesinde  İran’ın da yer almasını şart koşulduğu iddia edildi. Bildiride Suudi Arabistan’ın Yemen halkına karşı başlattığı saldırılar kınanırken, Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen 2216. karara itiraz edilerek Bedruddin ve Abdülmelik Husi’nin isimlerinin uluslararası ceza listesinden çıkartılması talep edildi.

Bildiride ayrıca, tüm dost ülkelerin Yemen halkını desteklemeleri, yeni bir anayasayı oluşturarak ülkede demokratik bir seçim yapılması yönünde Yemenlilere yardım etmeleri istendi.

Bildiriyi yayımlayan Ensarullah, eski Cumhurbaşkanı Mansur Hadi hakkında alınacak her hangi bir kararı yasadışı adım olarak niteledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 14 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilen oturumunda Yemen’e ilişkin 2216 sayılı karar uyarınca Yemen’e silah ambargosu uygulanacağı belirtilerek, uluslararası topluma alınan karara uyma zorunluluğunun getirildiği ifade edilmektedir.