Emperyalist ABD’nin Nation  dergisi dünkü sayısında, ABD’nin dünyanın muhtelif ülkelerindeki askeri varlığı konusunda yazdığı haberde, dünyadaki yabancı askeri üslerin %95’inin Amerika’ya ait olduğunu belirtti.

Bu habere göre, ABD ordusunun muhtelif bahanelerle dünyanın 160 ülkesinde askeri üs kurduklarını belirtti.

ABD ordusunun askeri üslerinin büyük bir bölümü,  dış tehditlere karşı ülkenin milli menfaatlerini koruma bahanesiyle kurulduğu belirtilse de, bu meselesinin kendisinin dünya güvenliği ve sebatına tehdit oluşturduğu da dikkatlerden kaçmıyor.

Nation dergisinin haberinde ayrıca, ABD’nin halihazırda Almanya, Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Bulgaristan’da askeri üssü bulunduğunu belirtti.

Bu durum ticari ve normal ilişkiler dışında Amerika ile stratejik ilişkiler geliştiren ülkelerin aslında bu emperyalist politikanın bir esiri ya da parçası olduğunu gösteriyor. Zira Amerika ile birlikte yürütülen sözde IŞID savaşı yaygaralarına rağmen bir yandan da Amerika ve İsrail’in IŞID’e olan desteği bu gerçeği gözler önüne sererek, Amerikan projelerinin parçası olan ülkelerin neye alet olduklarını ortaya koyuyor.