ABD Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı’ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanlığı’nın “Müşterek Doğrudan Saldırı Savaş Malzemesi” ve buna bağlı olarak ekipman, parça, lojistik destek, eğitim, test malzemesi ve destek malzemesi içeren satışı onayladığı, toplam maliyetin 70 milyon dolar olacağını bildirdi. Ajans, Kongre’yi konu hakkında dün bilgilendirdiğini açıkladı.

Türkiye’nin 2 bin 200 parçadan oluşan çeşitli bomba türlerinde kullanılacak malzeme kitleri, savaş başlıkları ve ateşleyici satın alma talebinde bulunduğu belirtildi.

Sözde Amerikan Emperyalizmine karşı olan Türkiye yönetiminin icraatleri ve ortaya çıkan gerçekler bunun tam aksini gösteriyor. Zira Emperyalist Amerika ve onun varlık sebebi olan Siyonist İsrail böyle özel mühimmatların satışını kendi özel müttefiklerine yapıyorlar.

Bu satış onayı aslında tamamiyle Amerikan Emperyalizmine düşman olan halkımızı yönetenlerin bu Anti-Emperyalist duruş ile alakaları olmadığını da ortaya koyuyor. Çünkü uluslararası Emperyalist-Siyonist cephe böyle özel mühimmatları sadece kendi politikalarının bölgelerinde uygulayıcıları olan ve güvendikleri ülkelere satıyorlar.

Halihazırda Türkiye yönetiminin devam eden Suriye-Irak-Yemen gibi savaşlardaki ve Amerika’nın Afganistan-Irak işgallerindeki duruşu ile Amerikan temelli politikalara ne kadar yatkın-sadık olduğunu da ortaya koyuyor. Hem operasyonel hem de beyanat anlamında Türkiye yönetiminin yaptıkları da bu gerçeği ortaya koymaya yetiyor.

Süregelen süreç içerisinde Amerika-Türkiye yönetimlerinin yani özelde Obama-Erdoğan açıklamalarının içeriklerinin takibi de bu açık sonucu çok kolay bir şekilde ortaya çıkıyor.