Irak’taki Fetih koalisyonunun lideri, ülkesinin Afganistan olmayacağını belirterek, “Amerikalı işgalciler bu yıl sonuna kadar Irak’ı terk edecek.” dedi.

Sumaria News haber ajansının bildirdiğine göre Fetih koalisyonunun lideri Hadi el-Amiri, “Rafidin 2021” konferansına katıldı. Konferansta Afganistan’daki gelişmelere atıfta bulunarak, “Afganistan ve Irak’taki durum arasında benzerlikler yok.” dedi.

Fetih Koalisyonu lideri, “IŞİD’in Irak’ta ortadan kaldırıldığı açık. Amerikalı işgalciler de bu yılın sonunda Irak’tan ayrılacaklar. Bu durumda, Irak’ın farklı katmanlarının birliğini ve uyumunu göreceğiz. Bu nedenle Irak artık Afganistan olmayacak.” açıklamasında bulundu.

Hadi el-Amiri, “Irak’ta kontrolsüz silahlar” olarak nitelendirilen konudaki bazı eleştirilere dikkat çekerek, “Amerikalılar gittikten sonra sokaklarda silah olmayacak ve böyle bir şey görülürse bu durumdan ben sorumlu olacağım.” dedi.

Fetih Koalisyonu lideri, konuşmasının bir başka bölümünde ülkede erken genel seçimlerin yaklaştığını belirterek, “Irak’taki mevcut sorunlardan kurtulmanın tek yolu seçimlerin yapılmasıdır.” diye belirtti.