Daha yeni Süleyman Şah Türbesi güya IŞID tehlikesi nedeniyle boşaltılmışken, bu nasıl bir rahatlık ki bir IŞID komutanının ülkemizde tedavi edilmesine izin veriliyor ve açıklamaktan da çekinilmiyor. Bu olay Süleyman Şah Türbesi’nin boşaltılmasının bir oyun olduğunu akla getiriyor.

Emrah Ç. isimli IŞID komutanı olup kobanide görev yaparken yaralanan şahıs, elini kolunu sallayarak ülkemize giriş yapıyor ve tedavisi de Vali’ye göre “Her Türk vatandaşı gibi bir sağlık hizmeti alıyor” mantığıyla yapılıyor.

Aslen Muş’un Malazgirt İlçe nüfusuna kayıtlı olan Emrah Ç. 6 aydır IŞID saflarında komutanlık yaptığı, aldığı yaralar nedeniyle daha önce Antakya’da tedavi gördüğü iddia ediliyor. Şu an ise Denizli Pamukkale Üniversitesinde olduğu bizzat Valiliğin yazılı açıklaması ile doğrulandı.

Valilik Sosyal Medyada yayılan haber ve oluşan tepki ile saklayamayacağı gerçeği açıklamak zorunda kaldı ve güya mantıklı olduğunu iddia ettiği şu yazılı açıklamayı yaptı:

“Sosyal medyada Suriye’deki çatışma bölgelerinde yaralanan E.Ç.’nin ilimizde tedavi edildiği şeklindeki haberler ile ilgili olarak, kamuoyunu doğru bilgilendirme adına açıklama yapılması uygun görülmüştür. E.Ç., Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne bizzat kendisi müracaat etmiş ve tedavisine başlanılmıştır. Yaralanmasıyla ilgili olarak adli işlemler ülkemize girişi sırasında sınır vilayetimiz tarafından yapılmış ve halen devam etmektedir. Her vatandaşımız gibi sağlık hizmetlerinden faydalanma hakkı gereğince tedavi işlemleri devam etmektedir.”