Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin ile görüşen Ayetullah Cenneti “İran şimdi bölgesel bir güç olarak düşmanların karşısında durmuştur.” dedi.
İran’ın bölgedeki girişimlerini doğru algılamak amacıyla devrim lideri ve İmam Hümeyni’nin düşüncelerini bilmek gerektiğine işaret eden Ayetullah Cenneti şöyle konuştu: İran, yasaları Koruyucular Konseyinin gözetimi altında İslam yasaları gereğince onaylanan tek ülkedir.”
İki ülkenin görevinin İslam dünyasının sorunlarına ilgi göstermek olduğuna değinen Cenneti “Bugün dünyada İslami uyanış ve İslamcılığın, İslami devrim sayesinde kukla hükûmetlerin devrilmesi, bölge ve Kuzey Afrika ülkelerinde bağımsızlığın kazanılması amacıyla İslam dünyasında olgunlaşmaktadır.” dedi.
ABD’nin İslamofobi ve İslam düşmanlığı yayma girişimlerine değinen Ayetullah Cenneti Ne yazık ki ABD, İslami uyanış konusundan korkuyor ve bölgede gücünün zayıfladığını gördüğünde Mısır ve Kuzey Afrika ülkelerinin devrim yolunu saptırmaya çalıştı.” dedi.
İslam imajının zedelenmesini ve İslam’a şiddet imajı verilmesini eleştiren Cenneti, İslam’ın kardeşlik ve barış dini olduğunu belirtti.
Ayetullah Cenneti, Türkiye’nin Tahran Büyükelçisine hitaben yaptığı konuşmada Biz iki komşu ve Müslüman ülke olarak bölgede birçok ortak yanlara ve menfaatlere sahibiz. İran’ı ziyaret etmenizin yanı sırada ülkemizdeki İslami ve devrim konularından da faydalanmanızı umuyorum.”dedi.
Görüşmede Tekin de yaptığı açıklamada, tüm alanlarda iki dost ve komşu ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesini istedi.