Elde edilen bilgilere göre Bedir Ordusuna bağlı ve Işıd’le savaşan gönüllü halk birliklerinden binlerce kişi Salı günü Bağdat’ta düzenledikleri gösteride ABD kuklası Arabistan’ın Yemen’e düzenlediği saldırıları protesto ettiler.

Bedir Ordusu Irak parlamentosu temsilcisi “Muin el-Kazimi”, çok sayıda Iraklının Ensarullah hareketi liderinin onaylaması durumunda Yemen halkına yardım için harekete geçmeye hazır olduğunu dile getirdi. 

Muin el-Kazimi açıklamasının devamında şunları dile getirdi: Iraklılar Işıd’le savaş halinde olmasına rağmen, gönüllü olarak Yemen halkına ve devrimine da yardım etmeye hazırlar. Ensarullah Harekeri lideri “Abdulmelik Husi” ne zaman isterse Iraklı direnişçiler Yemen halkını savunmak için harekete geçerek düşmanları Yemen’den dışarı atacaktır. Bizler Suriye’yi desteklediğimiz gibi Yemen halkını da desteklemeye hazırız.

Suudi Arabistan rejimi karşıtı gösteriyi Bağdat’ın Firdevs meydanında düzenleyen Bedir ordusu ve gönüllü halk birlikleri attıkları sloganlarda Arabistan önderliğindeki bu saldırılara katılan ülkeleri kınadılar.

Bu gösteriye “İmam Ali Tugayı”, “Hizbullah en-Nuceba” hareketi, “Seyyidü’ş Şüheda Tugayı”, “Er-Risali Hareketi” ve “Bedir Ordusu” gibi birçok grup katıldı.

Yemen’e saldırıları protesto eden göstericiler ABD ve İsrail kuklası Arabistan rejimi ve destekçilerinin bir an önce bu işgalci saldırılara son vermesini istediler.