Suriye’ye yönelik emperyalist müdahalenin şiddeti son haftalarda artarken, kuzeyin yanı sıra güneyde de çetelere yönelik dış destek artıyor.

El Arabi El Cedid‘e konuşan bir Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kaynağı, güney cephesindeki silahlı grupların büyük bir operasyona hazırlandığını, bazı Arap ülkelerinden hava desteği ya da en azından uçaksavar füzesi sözü aldığını söyledi.

ÖSO’ya bağlı Yermük Ordusu’na bağlı bir kaynak, hava desteği gelmese bile, çetelerin bir hafta içinde saldırıya başlayacağını kaydetti.

Muhaliflerin “Güney Cephesi Askeri Komutanlığı”ndan Ayman Alaasmi de iddiayı doğrulayarak, çetelere Arap ülkelerinden hava desteği geleceğine dair “ciddi sinyaller” olduğunu belirtti.

Hariri’nin Gelecek Hareketi’ne yakın Lübnan yayını NOW da, geçen hafta Saad Hariri’nin Washington’da yaptığı dışa kapalı bir toplantıyı hatırlattı. Arap gazetecilerle buluşan Hariri, bu toplantıda, kuzeyde ve güneyde muhaliflere hava desteğinin “kaçınılmaz” olduğunu söylemişti.

Hariri, bu hamlenin Washington’un pozisyonuna bağlı olmayacağına da dikkat çekti. Hariri ve Gelecek Hareketi, Suudi Arabistan siyasetinin Lübnan ve bölgedeki taşıyıcılarından.