Lübnan El Meyadin haber kanalının belirttiğine göre, Çarşamba günü Arabistan savaş uçaklarının Sana’daki bilim ve teknoloji üniversitesi hastanesine düzenlediklerini saldırıda çok sayıda insan öldü ve yaralandı. Ayrıca yapılan hava saldırılarında 6 sivilin yanarak can verdiği de açıklandı.

Öte yandan Arabistan savaş uçaklarının bir kez daha Hacce ilinin El Merzuk bölgesindeki Yemen mülteci kampını hedef aldıkları belirtildi.

Arabistan savaş uçaklarının bundan üç gün önce söz konusu mülteci kampına yönelik saldırılarını artırdığı ve bu saldırılarda onlarca savunmasız insanın öldüğü ve yaralandığı kaydedildi.

Bu arada, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’e yönelik saldırılarının 7. gününde El Hedide ilinde bir fabrikaya yönelik düzenlediği saldırıda da onlarca insanın öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

Öte yandan, Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik hava saldırılarının devamında, Suudi rejimi kara kuvvetlerinin de ortak sınır bölgelerini bombaladıkları gelen haberler arasında…

Bazı medya kuruluşları, Aden şehrinin tamamen Yemen Ensarullah hareketinin ve Ali Abdullah Salih güçlerinin kontrolüne geçtiğini ve müstefi firari cumhurbaşkanı Abdurrabe Mansur Hadi taraftarlarının bu bölgeden kaçtıklarını belirttiler.

Yemen ordusu ve halk komitelerinin Aden şehrinde kontrolü tamamen ele geçirdikleri ve Mansur Hadi yanlıları milis güçleri ve tekfirci grupların bu bölgeden kaçtıkları belirtildi. Arabistan liderliğindeki Yemen’e yönelik saldırıların şiddetle devam ettiği bir sırada Ensarullah hareketinin direnişi ve başarılı ilerlemeleri dikkatlerden kaçmıyor. Aden şehri Çarşamba günü şiddetli çatışmalar ve Ensarullah hareketinin tüm sokaklarda yoğun varlığı ve gösterilerine sahne oldu. Öte yandan Yemende bir hastane kaynağı yaptığı açıklamada, Yemen’in güneyindeki Aden şehrindeki çatışmalarda en az 19 kişinin öldüğünü 72 kişinin de yaralandığını belirtti.