Geçtiğimiz günlerde Siyonist İsrail savunma bakanı Moşe Ya’alon yaptığı açıklamada Suriye Muhaliflerine yaptığı yardımı itiraf etmiş ve sınıra çok yaklaşmamak kaydıyla bu yardımı yaptıklarını belirtmişti.

Yine geçen zamanlarda binlerce Muhalifin İsrail hastanelerinde tedavi gördüğü bizzat Siyonist sağlık birimlerince de açıklanmıştı. Bu bağlamda özellikle Nusra Cephesi üzerinden ciddi bir sağlık yardımı yapılmaktaydı.

Son olarak da Erdoğan, dün yaptığı konuşmada, Arabistan, Katar ve Türkiye’nin sözde ılımlı muhaliflere yönelik yaptıkları yardımların yapılmamış olması halinde bugün ılımlı muhaliflerin kazanımları olarak  bildirilen sözde kazanımların da gerçekleşmemiş olacağını söyledi.

Oluşan bu ittifakın tarafları bile soru işaretlerini sayısız yapmaya yeterli nitekim Arabistan ve Katar gibi rejimler bizzat krallık olup İslam Dünyası tarafından zalimlikleri onlarca yıldır bilinen bir gerçek ve bu ülkeler sözde Suriye’ye özgürlük götüreceğini iddia ediyor.

Diğer yandan Amerika akan Dünya Mazlum kanlarının tamamında parmağı olan bir ülke ve bütün Müslümanların yok olmasını ilk isteyeceği ülkeler arasında Siyonist İsrail ile bir arada yer alıyor. Bu ülke de sözde Suriye halkının derdine derman olma ve Irak-Afganistan örneklerinde olduğu gibi “Demokrasi İhraç Etme” projeleri yürütmekte.

Erdoğan da yaptığı açıklamada,  dost ve  komşu ülkelerin sözde ılımlı muhaliflerin Suriye’de kazanımlarında  ortak katkılarının olduğunu belirtirken, Türkiye, Arabistan ve Katar’ın ılımlı muhaliflerin askeri eğitim için Amerika ve diğer ülkelerle işbirliği yaptığını söyledi.

Amerika ile Türkiye arasında imzalanan ve Arabistan-Ürdün ayakları da olan “Eğit-Donat Projesi” de bu ittifakın somut göstergelerinden biri. Bu proje bağlamında sözde “ılımlı” muhalifler bulunarak Amerika-Türkiye ortak çalışması ile eğitilecekti.

Erdoğan’ın açıklamasında isimlerine yer vermediği ama açıktan Suriye Muhaliflerine desteği olan başka ülkeler de Suriye savaşı hakkında fikir vermede faydalı olacaktır. Bu ülkeler arasında İngiltere, Fransa, Almanya, Kanada, Ürdün, Bahreyn,

Erdoğan’ın bu açıklaması, Türkiye dışişleri bakanlığının iki gün önce  yaptığı açıklamada  ılımlı muhaliflerin desteklenmesi konusunda  Arabistan’la kesinlikle bir anlaşmanın söz konusu olmadığı yolundaki açıklamasını ise yalanlıyor.

Ayrıca sözde Cihad adı altında ve mazlumlara sahip çıkma iddiasıyla Suriye’de başlatılan proje Müslüman halkların, Filistin-Arakan-Karabağ-Doğu Türkistan gibi zulmün olduğu nice memleketler dururken ve Arabistan-Katar-Ürdün-Bahreyn gibi birçok krallık var iken “Neden Suriye” sorusunu daha vurgulu bir şekilde sormalarına neden olmakta.

En önemli ve çok net olan durum ise bu ülkelerin şimdiye kadar hiç bir Müslümanın ya da İslam Beldesinin hatta Mazlum bir halkın derdine derman olmamış olması ve mazlumlara-mustazaflara tek etkilerinin sömürü-zulüm olması gerçeğidir.