Rusya’nın Suriye müdahalesine karşılık olarak El Kaide’nin Suriye kolundan “öldürün” çağrısı geldi. Peki bu açıklamayı ve açıklamanın ibarelerini nasıl okumak gerek?

Nusra Cephesi lideri Ebu Muhammed el-Culani’ye ait olduğu iddia edilen ses kaydında, “Eğer Rus ordusu Suriye halkını katlediyorsa, siz de onun halkını katledin. Eğer onlar bizim askerlerimizi öldürüyorsa, siz de onların askerlerini öldürün. Göze göz” deniliyor.

Culani, aynı ses kaydında daha önceki bir açıklamasında sözde mezhepsel düşmanlığa sahip olmadıkları yalanını da kısa sürede ortaya koyan Alevi bölgelerine saldırı talimatı da vermişti. Çok defa gündeme gelen bu gibi açıklamalar  tekfirci grupların aynen El-Kaide ve IŞID zihniyetine sahip olduğunun ve Öz Muhammedi İslam ile aslında hiçbir alakalarının olmadığının en bariz göstergelerinden birini teşkil ediyor.

Açıklamadaki “Rus Askerlerini Öldürün” ibaresi tabi ki normal bir ifade ve Afganistan-Çeçenistan Müslümanlarına yaptıklarıyla zihniyetini ortaya koyan Rusya gibi katliamcı her orduya karşı yapılacak tek eylem; ancak bu gibi tekfircilerin sözde Rus düşmanlığıyla coşarken Dünya’nın tescilli katliam orduları olan Siyonist İsrail-Amerika-İngiltere gibi ülkelerin askerlerine karşı bir eylem çağrısı yapmaması Rusya’nın da dahil olduğu Küresel Küfür Cephesi’nin halisane bir uşağı olduklarının açık göstergelerinden biri oluyor.

Diğer taraftan da açıklamadaki “siz de onun halkını katledin” ifadesi İslami anlayışın acaba hangi ibaresine binaen söyleniyor ve Müslüman olmayan halkların İslamiyete karşı düşmanlığından başka neye sebep oluyor? Acaba bu Tekfircilerin zihniyeti hangi ayete ya da hadise dayanıyor?

Yine açıklamada sözde hedef alınan ve aslında Amerika’dan bir farkı olmayan ancak bulunduğu konum ve küresel Siyonist politika nedeniyle sözde Suriye dostu görünen Rusya’nın; acaba neden Suriye’nin en zor zamanlarında parmağını kıpırdatmadığı, “Suriye için hiçbir ülke ile savaşa girmeyiz” açıklamaları, Amerikan uşağı ve Suriye düşmanı Özgür Suriye Ordusu ile işbirliğine hazır olduğu açıklamaları, Suriye’de İsrailli ve Amerikalı ortakları ile birlikte hareket ettiğine dair beyanatları aslında Amerika-İsrail-İngiltere-Almanya-Fransa-Rusya-Çin….. ve bunlara uşaklık eden Müslüman ülkelerin sözde İslami Yönetimlerinin tek yürek-tek cephe-tek zihniyet olduğunun bariz göstergesidir.

Zira eğer gerçekten Küfre karşı olsalardı en başta Siyonist İsrail ve Amerika olmak üzere tüm Küfür Cephesi askerlerine karşı savaş ilan ederlerdi ancak bırakın savaşı direkt bunlardan para ve silah almak suretiyle Suriye-Irak-Yemen gibi İslam topraklarında Müslüman kanı dökmeyi kendilerine vazife biliyorlar.

Yine bugünlerde devam eden ve Tekfirci Zihniyetin başlattığı Suriye-Irak-Yemen gibi ülkelerdeki savaşlar nedeniyle Müslüman halkların tamamen yönelemediği 3. Filistin İntifadası bu gibi Tekfirci Grupların sahte din maskelerini alaşağı etmeye yetiyor. Siyonist İsrail’in azdığı ve mücahid filistin halkının Allah için meydanlarda olduğu bu günlerde acaba bu tekfirci gruplar neden buralara cihada gitmiyor? Neden Siyonist-Amerikalı yetkililere saldırılar düzenlemiyor?

Olayın daha da net bir yönü şu ki halihazırda bu tekfirci zihniyetlerin ve çeşitli türevlerinin değil gayrı müslimleri, direkt Müslümanları hatta camide namaz kılarken bile katlettiği nice vahşetleriyle; uluslararası Siyonizm ve Emperyalizmin sadık birer uşağı olduklarını ve İslam Dünyasından intikam almak için peydah edildiklerini ortaya koyuyor.

Velhasıl bu gibi gruplar yukarıda zikredilen çok sayıdaki soru ve irdelemelerde de ortaya çıktığı gibi aslında Müslümanların derdine derman olmak üzere değil, bizzat İslam beldelerine dert olmayı kendine vazife bilerek ortaya çıkan-çıkarılan ve her türlü katliamı mazlumlara reva gören bir zihniyetin yani beynelminel Siyonist-Emperyalist cephenin unsurları olduklarını her platformda ortaya koyuyorlar.