ABD’li Cumhuriyetçi John McCain, katıldığı BBC’de yayınlanan bir televizyon programında Suriye meselesi ile ilgili olarak konuşurken, “Tam biz kazanıyorduk ki, 5 bin Hizbullah savaşçısı geldi” dedi. McCain’in “biz” derken kimi kastettiği hususu oldukça manidar bulundu.

Suriye’de devam etmekte olan  “vakalet savaşı” bir tarafının ABD ve onun bölgedeki partner ülkeleri olduğu ve bu cepheye vekaleten Suriye içinde savaşanların olduğu açık bir şekilde belli oldu.

ABD’li Cumhuriyetçi senatör John McCain, Suriye hakkında BBC’de katıldığı bir programda, Rusya Meclisi (Duma) Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov ile tartıştı.

Tartışmada ilgi çekici olan nokta ise, McCain’in bir noktada, “Suriye’de tam biz kazanıyorduk ki, 5 bin Hizbullah savaşçısı geldi” dediği kısım. McCain’in “biz” derken kimi kastettiği gayet netti.

Aslında Amerika-İsrail ve bunların uşaklarından oluşan cephe icraatları ile bizzat Suriye Yönetimini devirmek için çalıştıklarını ortaya koyuyorlardı.

Ancak akıl tutulması yaşayan ya da fitnecilerin yalanları ile zihinlerini şekillendiren güruh için bu tip açık ifadeler daha anlamlı olmakta.