Ortadoğu’da Müslüman devletler arasında fitne tohumları eken Emperyalist Amerika ve Siyonist İsrail, bu siyasetlerini yürütmede uşaklarının yeterliliklerine tam güvenememekte.

Emperyalist Amerika Ulusal Savunma İstihbarat Başkan yardımcısı yaptığı açıklamada, kendi uşağı Suudi Arabistan’ın karadan mücadele etme kabiliyetinin olmadığını söyledi.

Kongrede gündemi değerlendiren başkan yardımcısı ABD öncülüğündeki koalisyonun havadan operasyonlarla sözde IŞİD’e karşı mücadele yürüttüğünü hatırlatırken, bölge ülkelerinin karadan savaşma ve mücadele etme kapasitesinin olmadığını belirtti.

Vincent Stewart’a göre Arap ülkelerinin karada savaşma kabiliyetleri oldukça düşük. Kendilerine ait düzenli bir kara ordusu olmayan Suudi Arabistan, BAE ve Katar Yemen’deki operasyonlarda dahi paralı asker kullanmak zorunda kalıyor.

Vincent Stewart son olarak şunları söyledi: “Suudi Arabistan, Katar ve BAE, Yemen’de güzel iş çıkardılar. Ancak IŞİD’e karşı karadan savaşmak için yüksek derecede askeri birikim gerekir. Bu nedenle bu ülkelerin karada IŞİD’le mücadele etmeleri olanaksız”