İran İslam Cumhuriyeti Eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, emperyalizmin bölgeden kovulması için Suriye, İran, Irak, Türkiye ve Azerbaycan’ın birlikteliğinin yeterli olacağını söyledi.

Eski İran Cumhurbaşkanı  konuyla ilgili olarak “Bölge birliği çok önemli. Burada birleşmenin ana amacı aynı zamanda milletlerin kalkınması, büyümesi ve emperyalizme karşı mücadele etmesidir. Bence Batı Asya Birliği’nde temel sloganımız ‘Adalet barış ve dostluk istiyoruz’ olmalı ve burada öncü gücü İran ve Türkiye’nin oluşturacağını düşünüyorum” dedi.

Sorunları Çözecek Anahtar: Türkiye-İran Birlikteliğidir
Ahmedinejad konuşmasının devamında “Birlikte emperyalizmin karşısında durarak barış ve adaleti gerçekleştirelim. Amerika diyor ki ‘Bu bölgenin genlerinde güzellikler yok.’ Ben de diyorum ki aksine bölgenin genlerinde medeniyet var, eşsiz güzellikler var. Türkiye ve İran bir araya gelirse bu medeniyet daha da büyür. Bölge ülkelerinin tamamının sorunları çözülür. Sorunları çözebilecek tek anahtar Türkiye ve İran’ın kardeşliğidir. Emperyalistler aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar fakat halklar bu birliktelikle 2 ülke arasına sokulmak istenen nifaka izin vermeyecek. Kurmak istedikleri düzen bozulacak. Milletlerin egemenliği  kendi ellerinde olacak. Mesajımız bütün milletler arasında kardeşliktir” sözlerine yer verdi.