Irak Fetih Koalisyonu Başkanı Cuma günü, Irak’taki Amerikan birliklerinin geri çekilmesini vurgulayarak şunları söyledi: ‘Irak’ın istikrarı ve refahı, Siyonistlerin talep ve planlarını gerçekleştiren Amerikan işgalcilerinin varlığı ile mümkün olmayacaktır.

Yabancı birlikleri Irak’tan çıkarmak tarihi bir sorumluluktur.

Bölgenin istikrarı Irak’ın istikrarı sayesinde mümkün olmaktadır.

Irak’ta Amerikalı işgalciler olduğu sürece Irak barış ve refahın rengini görmeyecektir.

Tüm Iraklılar ve hükümet partileri, Irak’ta yasal desteği olmayan ve Irak topraklarında gayri meşru bir varlığı bulunan Amerikan işgalcilerinin bu ülkeden ayrılması konusunda doğru hareket etmelidir.

Şu an ulusal ve tarihsel sorumluluk, yabancı güçleri Irak’tan çıkarmaktır.’

Hadi el-Amiri, Haşd Şabi mevzilerine yönelik saldırıya tepki göstererek şunları söyledi: ‘Bu eylemlerin tamamı reddedilmektedir ve Haşd Şabi Irak’ın ve Iraklıların onur sebebidir.’

Hatırlatmak gerekir ki, işgalci ABD güçleri Irak’ın farklı bölgelerindeki çeşitli üslerde konuşlanmış durumdadır ve bunların en büyüğü bu ülkenin batısındaki “El Anbar” eyaletinde bulunan “Ayn’ül Esed” üssüdür.

Irak parlamentosu, yabancı birliklerin bu ülkeyi terk etmesi gerektiğini vurgulayan bir kararı onayladı. Irak halkı çeşitli vesilelerle ABD işgaline karşı olduklarını ifade etti ve Washington’un Irak’ta kalmak için her türlü yola başvurma çabalarını kınadı.