Arabistan savaş uçaklarının Aden’in güneyinde el-Aned hava üssüne düzenlediği saldırıda da Ensarullah hareketi askeri komutanlarından bazıları şehit oldu. Arabistan veliahdı Muhammed bin Naif Veli’nin Yemen’e askeri saldırı için Amerika’yı ikna ettiğini belirttiler.

Bu arada Yemen Ensarullah hareketi siyasi konsey başkanı Salih el-Semad da Arabistan askeri saldırısına karşı tüm seçeneklerin masada olduğunu ifade ederken, Ensarullah inkılap komiteleri üyesi Tevfik el-Humeyri de Arabistan’ın hava saldırısına karşı misilleme konusunda, “Bugünden beri konuşma lisanımız, silah dilidir, ve Arabistan Yemen’e saldırı bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir” dedi.

Diğer yandan el-Alem haber kanalı da bu sabah Suudi Arabistan ordusuna ait iki savaş uçağın Sana semalarında düşürüldüğünü duyurdu. El-Alem Sana’dan verdiği haberde, Yemen hava savunma birimlerinin Suudi Arabistan’a ait iki savaş uçağını başkent semalarında düşürdüğünü belirtti. Yemen devlet TV kanalı da, Suudi Arabistan’ın saldırısının halkın geniş çaplı kınaması ile karşılaştığını, söz konusu vahşi saldırı ile direniş cephesindeki vahdetin pekiştiğini belirtti.