ABD’li General McKenzie, Yemen Ensarullah Hareketi güçlerinin BAE’ye operasyon gerçekleştirmesinin ardından bu ülkeye üst düzey bir ziyaret gerçekleştirdi.

ABD Deniz Kuvvetleri Komutanı General Frank McKenzie, Yemen Ensarullah Hareketi tarafından Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) karşı başlatılan bir dizi operasyonun ardından, bu ülkenin savunmasını güçlendirme çabalarıyla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Abu Dabi’ye geldi.

McKenzie, yaptığı bir açıklamada “Bu ayın başında Pentagon, BAE donanmasıyla ortak çalışması planlanan, ABD’ye ait F-22 savaş uçağı ve güdümlü füze muhribi “USS Cole” konuşlandırdığını duyurdu.

ABD Deniz Kuvvetleri Komutanı General Frank McKenzie, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ziyarette bulundu. Frank McKenzie, ‘Yemen’den ateşlenen ve BAE’ye giren orta menzilli balistik füzeler Yemen’de
icat edilmedi, yapılmadı, tasarlanmadı. Dolayısıyla tüm bunların İran ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum.’ dedi.

Suudi-BAE işgal koalisyonu destekçisi ABD’nin sağladığı desteklere devam edeceğini belirten McKenzie, basın açıklamasında, “BAE için çok endişe verici bir zaman olduğunu düşünüyorum, destek arıyorlar ve biz
de onlara yardım etmek için buradayız.” dedi.

Uluslararası terör devleti ABD’nin destekleriyle Yemen’e yapılan saldırıları görmezden gelen McKenzie, Ensarullah ve İran’ı suçladı, “Yemen’den ateşlenen ve BAE’ye giren orta menzilli balistik füzeler Yemen’de icat edilmedi, yapılmadı, tasarlanmadı. Dolayısıyla tüm bunların İran ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Yemen Ordusu ve halkının desteğiyle toraklarını işgale karşı savunan Ensarullah BAE’ye karşı füze saldırılarının devam edeceğini söyledi.

Burj Khalifa ve Expo 2020’nin hedeflenmesine işaret eden Ensarullah yabancı yatırımcıları BAE’yi terk etmeye çağırdı.

Ensarullah ellerinde 2 bin 500 kilometre menzilli füzelerin ve insansız hava araçlarının da olduğunu da belirtti

Bir Ensarullah sözcüsü , “Bugünlerde BAE’ye ulaşan füze ve insansız hava araçları Tel Aviv ve Eilat Limanı’na da ulaşacak. Ayrıca daha uzun menzilli yaklaşık 2 bin 500 kilometre menzilli başka füzelerimiz ve insansız hava araçlarımız da var.” dedi.

Bilindiği Yemen Filistin’e desteklerini sürekli dile getiriyor ve geçtiğimi yıl Kudüs’ün Kılıcı savaşında Filistin’e desteğini yineledi ve Yemen halkı ülkenin zor durumuna rağmen Filistin halkına maddi destek sağladı.