Müslümanlar üzerinde her türlü kirli faaliyeti sürdüren Emperyalist Amerika, Müslümanlar arasında Mezhepçilik fitnesini körüklemeye devam ediyor. Son olarak ABD eski BM temsilcisi yeni bir “Sunni Devlet” ifadesini açıkça kullanarak, İslam Dünyasında bu sloganın asıl sahibinin kim olduğunu gösteren bir açıklama yaptı.

Amerikan FOX Haber Kanalı’na demeç veren ABD’nin eski BM temsilcisi John Bolton, “ABD olarak yenilgideyiz, bunda kimsenin şüphesi yok” dedi. Bolton sözlerine şöyle devam etti:

“Obama hükümetinin geride bıraktığımız 6 yıl boyunca terörizme karşı başlattığı mücadelede yenildiğini inkar ettiği kanısındayım. IŞİD’in yenilgiye uğratılmasında ABD ile işbirliği halinde olmak, Arap ülkeleri ve Türkiye’nin menfaatinedir. Araplar ve Türkler kendi başlarına bu sorunun üstesinden gelemezler. Bu sorunun kendilerini ilgilendirdiğini ve kendilerinin halletmesi gerektiğini ifade etmeleri bir hatadır. Bu ülkelerin Amerika’nın önderliğine ihtiyacı var.

Bana sorarsanız bizim asıl hedefimiz, Irak’ın batısında ve Suriye’nin doğusunda yeni bir Sünni devleti icat etmek olmalıdır. Ancak bu yolla otoriter bir rejimden uzak olan ve radikal bir İslam anlayışını benimsemeyen Müslümanlara faydalı olabiliriz.”