35’inci Uluslararası İslami Vahdet Konferansı, “İslami Birlik, Barış ve İslam Aleminde Tefrika ve Çatışmalardan Sakınma” başlığı altında İslami ülkelerden gelen ulema ve tanınmış isimlerin geniş çaplı katılımı ile düzenlendi.

İslam son ilahi din olarak tüm yüzyıllardaki insanlar için  tevhide dayalı ve evrensel bir mesaj içermiş ve mensuplarını  diyalog yapmaya, ortak düşünmeye ve sinerji yapmaya ve duygularını paylaşmaya davet etmiştir.  İslam resulü ve vahdet peygamberi Hz. Muhammed saa  tevhid haykırışlarını yaptığı zaman İslam güneşi cahiliye döneminin karanlık ve soğuk topraklarına ışık saldı, gönüllerdeki ümit ve kurtuluş kıvılcımını yakmış oldu. 

35’inci Uluslararası İslami Vahdet Konferansı sanal ve yüz yüze olarak  12 Rebiülevvel ile 17 Rebiülevvel tarihleri arasında  “İslami Birlik, Barış ve İslam Aleminde Tefrika ve Çatışmalardan Sakınma” başlığı altında  İslami ülkelerden gelen ulema ve tanınmış isimlerin geniş çaplı katılımı ile düzenlendi. Bu konferans dünya ülkeleri özellikle de İslami ülkelerin  her zamandan daha fazla adalet ve barışa ihtiyaç duyduğu bir sırada  düzenlendi. 

35’inci İslami Vahdet Konferansı’nın açılış töreni,Cumhurbaşkanı Ayetullah Reisi ve  Takrip Derneği genel sekreteri Hüccetülislam velmüslimin Rehim Şehriyari ve  yerli ve yabancı konukların katılımıyla başlamıştı. Hüccetülislam velmüslimin Rehim Şehriyari konferansın açılışındaki konuşmasında şu konuşmayı yapmıştı:  “Maalesef bugün İslam dünyasında savaşa, çatışmaya ve kan dökülmesine tanık oluyoruz. Bu yüzden 35’inci Uluslararası İslami Vahdet Konferansı, “İslami Birlik, Barış ve İslam Aleminde Tefrika ve Çatışmalardan Sakınma” başlığı altında  düzenliyoruz. Çünkü küresel emperyalizm ve tahakküm her zaman bölgedeki varlığını savaş ve kan dökerek, İslam ülkelerini yağmalayarak meşrulaştırmaya çalışıyor.”

Ayetullah Reisi de açılış konuşmasında İmam Humeyni ve İslam İnkılabı Lideri tarafından vurgulanan İslam ümmetinin takribi ve birliği fikrinin İslam dünyasında stratejik ve gerekli bir hamle olduğunu vurgulayarak, “Bütün ulemalar ve düşünürler, bunu vurgulamalıdır. Tevhid ekseni İslam Peygamberi saa’in varlığıdır. Peygamber Efendimiz’in pak siyeri ve dinin ileri gelenlerinin ve büyüklerinin ahlakına bakmak İslam aleminin birliğinin sırrıdır. Amellerine dayalı hayatlarına ve aydınlatıcı sözlerine dikkat etmek, İslam toplumunu birlik ve beraberliğe sevk eder. Kesin olan husus, İslam ümmetinin birliğinin gerçeklere dayalı olmasıdır. Artık İslami ümmet birleşmelidir. “

Uluslararası İslami Vahdet Konferansı’nın düzenlenmesinin amacı, Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği sağlamak, ilim ve bilim adamlarının ilmi ve kültürel görüşlerini birbirine yaklaştıracak uzlaşıyı sağlamak, İslam birliğini ve tek vücut bir İslam’ın oluşmasını sağlamak için çalışmak ve pratik çözümler sunmaktır. Bu bağlamda İslam dünyasında, Müslümanların sorunları çözülmeli ve bu konuda uygun çözümler sunulmalıdır.