İsrail’in Abu Dabi Büyükelçisi Eitan Naeh, 15 Eylül 2020’de Beyaz Saray’da düzenlenen törenle imzalanan ilişkileri normalleştirme anlaşmasının ardından 130 bin Yahudinin, Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) ziyaret ettiğini bildirdi.

BAE resmi ajansı WAM’da yer alan habere göre, İsrailli Büyükelçi Naeh, kış mevsiminde aylık yaklaşık 50 bin Yahudinin BAE’yi ziyaret etmesinin beklendiğini aktararak, koronavirüs aşılama sürecinin tamamlanmasıyla iki ülke arasındaki ziyaretçi sayısında artışın yaşanacağını vurguladı.

Öte yandan başka bir yetkili ise, İsrail ile BAE arasında yeni bir uçuş rotasının oluşturulduğunu ve bu sayede kargoların birkaç saat içinde hedef bölgeye ulaştırıldığını ileri sürmüştü. Gönderimlerin deniz yoluyla yapılmasının ise 16 gün gibi uzun bir zaman aldığı belirtiliyor.

İsrail ve BAE’deki iş topluluklarının şu anda iki taraf arasındaki ticari iş birliğini geliştirmeye dönük çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Siyonist yetkili, Tel Aviv’in ABD ve Avrupa Birliği’yle ticari anlaşmalarının olduğunu anımsatıp BAE’nin de bu bağlamda İsrail’in doğuya açılan kapısı görevi görebileceğine dikkat çekti.

Söz konusu yetkili, işgalci İsrail’in BAE ile ticari işbirliği için 29 sektör belirlediğini ancak şimdiye kadar bunlardan sadece 8’inde ikili anlaşmaların imzaladığını kaydetti.

Daha önce de BAE Yahudi Topluluğu Başkanı Solly Wolf, çok sayıda BAE vatandaşının İsrail’i ziyaret etmek için fırsat kolladığını açıklamıştı.

İşgalci İsrail, ilişkileri normalleştirme anlaşması imzaladığı BAE’nin başkenti Abu Dabi’de, büyükelçilik açtığını duyurmuştu. İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Abu Dabi Büyükelçiliği’nin, kalıcı yerleşke bulunana kadar geçici ofislerde hizmet vereceği belirtilmişti.