Maduro, “General Süleymani Venezuela’ya  gelmişti ve iki ülke arasındaki işbirliğinin seviyeleri ve elektrik sistemi konusunda görüş alışverişinde bulunduk. General Süleymani  ile görüşülen her şeyi uyguladık.”dedi. 

Maduro’ya göre General Süleymani,  kana susamış terör suçlularına karşı ayakta duran cesur bir adamdı.

Maduro şunu da vurguladı: “İnsanlık, General Süleymani suikastı gibi iğrenç suçlardan ders almalı.”

Venezuela Devlet Başkanı, “Beyaz Saray’dan bir terörle mücadele kahramanınına suikast emri verildiği bir dünya mi istiyoruz?  Bu şehid ve milletlerin kahramanı General Süleymani’nin suikastına karşı bir kez daha sesimizi yükseltiyor ve bu alçak girişimi kınıyoruz.” dedi.

Şehit Süleymani’yi terörle mücadelede bir kahraman olarak nitelendiren Maduro, “General Süleymani’yi tanıdığım için çok şanslıydım. Mart-Nisan 2019 arasında Venezuela’yı ziyaret etti ve konuştuk. Venezuela’nın iki aydır kapalı olan elektrik sistemine Batılı ve emperyalist saldırılarla dolu bir krizin ortasındaydık. Konuştuk ve onunla konuştuğumuz her şey yapıldı. General Süleymani hayat hakkında neşeli ve iyimserdi ve onunla tanıştığım için Tanrı’ya şükrediyorum. Bu adam terörle ve halka ve direniş eksenine saldıran kana susamış terörist suçlularla mücadele etti.”

Venezuela’da sürdürülebilir bir ekonominin canlanma sürecine tanık olduklarını dile getiren Maduro, “Üretken ekonominin, yani reel ekonominin ve bütün bir ülkenin kollektif çabasının canlandırılması üzerine kurulu sürekli bir çalışmadayız. Bu yıl, ekonomik savaşın başlamasından, yani ABD emperyalizminin cezai yaptırımlarının başlamasından bu yana ilk kez ekonomik büyüme kaydettik. Üretimde büyümeyi yakalayan bir ekonomidır. Gıda, mal ve hizmetler gibi alanlarda Venezuela’nın endüstrisi büyüyor ve ülkenin ticareti ve iç pazarı ve ayakları üzerinde duran insanların ve ailelerinin ekonomik faaliyetleri üzerinde doğrudan etkisi olan her şey büyüyor’ değerlendirmesinde bulundu.