Hamas Hareketi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Usame Hamdan, İran ile Hamas arasında ciddi anlaşmazlıkalrın olduğuna dair yayınlanan haberlere tepki gösterdi.

Hamdan, “Hamas Hareketi’nin İran’la ilişkiler konusundaki duruşu apaçık ve stratejik olarak sırf siyasi ilişkilerden öteye geçmektedir” diye konuştu.

Iran ve Hamas ilişkilerinin iyi olduğu, ancak bazı kirli ellerin bunu tahammül edemediğini belirten Hamdan, “Kimileri İran-Hamas ilişki düzeyinden rahatsız olduğu için aramızı bozmak için ellerinden geleni esirgemiyorlar” diye açıkladı.

Al-Arabiya Kanalı’nda yayınlanan ve Musa Abumarzuk’a ait olduğu söylenen ses kaydının cımbızlandığını ve yayının direct bir şekilde İran-Hamas ilişkilerini hedef aldığını aktaran Hamdan, “Bazı kirli eller bu ses kaydını yayınlamaya kalkışarak İsrail’in durumu kötüye kullanmasına neden olmuşlardır. Ses kaydını yayınlayan birçok basının İsrail’e ait olduğunu görüyoruz. Geçen günlerde de İsrail dışında kimse bu meselenin üzerinde yoğunlaşmamıştır” vurgulamasında bulundu.

Böyle işleri gerçekleştirenlerin asıl amaçlarının İran-Hamas ilişkilerine son vermek olduğunu kaydeden Hamdan, “İran’la ilişki düzeyimiz böyle konuların çok ötesinde ve Tahran’ın da bu duruma karşı gösterdiği tutum tamamen kardeşçe olmuştur. Tahran böyle bir ses kaydın yayınlanma amacının net olarak ikili ilişkileri zedelemek olduğunu biliyor. Öte yandan Hamas liderleri de ses kaydı konusunda İran ile aynı düşünceyi paylaşıyor” açıklamasında bulundu.

Hamdan sözlerinin sonunda Hamas’ın kimilerinin emellerine ulaşmasına izin vermeyeceğinin altını çizerek, “İran-Hamas ilişkileri çok boyutlu olduğundan dolayı eskisi gibi devam ediyor.” diye ekledi.