Bir yandan Filistin sokaklarında işgal rejimi ile mücadele eden Filistinliler, siyonistlere karşı elektronik ortamda da mücadele ederek bir siber savaş yürütüyor.
Filistinli hacker’ların kendilerinden kat kat daha gelişmiş sistemlere sahip işgal rejimine karşı bu mücadelesi siyonistlere özellikle askeri alanda ciddi zararlar vermekte ve işgal basınında çıkan haberlere göre “İsrail ulusal güvenliğini tehdit etmekte”.
Filistinli bilgisayar mühendisi ve bilişim uzmanı Eşref Muşteha konuyla ilgili “El-Mecd El-Emni” sitesine yaptığı açıklamalarda İsrail sitelerine karşı saldırılar gerçekleştirdiklerini ve bu alandaki savaşında askeri bir savaşa benzediğini söyledi.
Müşteha, bu saldırılarla İsrail’e ciddi kayıplar yaşatılabileceğini; askeri üslerin, havaalanlarının, bankaların ve devletin hassas mekanizmalarının hedef alınabileceğini belirtti. Siyonist işgal rejimi daha önce kritik kurumlarda defalarca kırmız alarm ilan etmiş ve siber saldırılardan korunmak için güvenlik tedbirlerini arttırmıştı.
Artık dünyadaki askeri birimlerin hava,deniz,kara dışında bir de elektronik savaş yürüten askerleri olduğunu belirten Muşteha, internetin gerçek bir savaş alanı olduğunu ve siyonist rejimle burada mücadele etmenin de oldukça önemli olduğunu belirtti.
Yürüttükleri mücadeleyi “siber direniş” olarak adlandıran Muşteha, özellikle bankaları hedef aldıklarında çok sayıda iş adamının hemen güvenlik sebebiyle paralarını bankalardan çektiklerini ve siyonist bankaların çok zor duruma düştüğünü belirtti. Muşteha bu durumun direk işgal ekonomisi üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ifade etti.
Konuyla ilgili siyonist basına yansıyan haberlerde ise Filistinlilere göre daha güçlü elektronik ve teknik sistemlere sahip işgal rejiminin ciddi sıkıntılar yaşadığı belirtiliyor.
Bu sıkıntıların temelinde, işgal rejiminin teknik alanda gelişerek birçok işi elektronik ortamdan yürütmesi yatıyor. Bu nedenle bankacılık, elektrik şebekesi, borsa ve havacılık gibi alanlarda işgal rejimi kendini doğrudan tehdit altında hissediyor.
Haaretz gazetesinin bir haberine göre; 11 Temmuz 2012’de “Gaza Hacker Team” adlı bir oluşum, “İsrailli” liderler hakkında gizli verilere ulaşıp daha sonra işgal meclisi Knesset’in sitesini hekleyip bu bilgileri orada yayımlamıştı.
Bir diğer siber saldırıda ise siyonist işgal rejiminin aralarında “Göç bakanlığı”nın da bulunduğu birçok bakanlığına ait site hack’lenmiş ve yerleşim işlemleri de dahil olmak üzere pek çok devlet kurumundaki işlerde aksamalar meydana gelmişti.
Bankaların hedef alındığı saldırılardan birinde ise işgal rejimi 3 milyar dolar zarara uğratılmıştı.