ABD’deki ‘Boston Consulting Group’ BCG tarafından yapılan bir araştırmaya göre geçen yıl zenginler servetlerine servet katarak daha da zengin oldular. 2014’te zenginlerin mal varlığı ve nakit para miktarı yüzde 12 artarak 164 trilyon Dolara yükseldi.

Araştırmaya göre servet artışı süper zenginlerde daha fazla görüldü. Ancak bölgesel dağılımda önemli değişiklikler yaşandı.

Çin’de servet artışı patlaması olduğundan, Japonya’nın yeralmadığı Asya-Pasifik bölgesi, Avrupa’yı geride bıraktı. Yakın zamanda Amerika’yı da geçmesi bekleniyor. Dünyadaki milyoner sayısı geçen sene 15 milyondan 17 milyona yükseldi.

Milyonerler grubundaki zenginlerin dünya genelindeki servet payı geçen yıl yüzde 40’tan yüzde 41’e yükseldi. 2019’a kadar yüzde 46’ya yükseleceği tahmin ediliyor. Dünyadaki servetin yüzde 6’sını oluşturan, 100 milyon Dolardan fazla servet sahibi olanların malları ise çok daha hızlı bir şekilde arttı. BCG’nin araştırmasına göre, milyonerler ve süper zenginler 2014’te finans yatırımlarından ve dünya konjüktüründeki düzelmeden çok istifade ettiler.

Dünyadaki en büyük zenginlik 51 trilyon Dolarla Kuzey Amerika’da bulunmakla birlikte, Japonya’nın yeralmadığı Asya’da özel servet oranı yüzde 29’a yükselerek, 47 trilyon Dolarla Avrupa’yı geride bıraktı. BCG’nin tahminlerine göre Asya bölgesindeki servet miktarı 2016’da ABD’yi de geçecek ve 2019 yılına kadar özel servet miktarı 75 trilyon Dolara ulaşacak.

Dünya genelindeki özel servet miktarı, geçen yıl 222 trilyon Dolara yükseldi. En çok milyoner, Çin’deki hızlı artışa rağmen halen ABD’de yaşıyor. Ancak nüfusa oranla en yoğun milyonerin bulunduğu ülke 1000 kişiden 135’i olmak üzere İsviçre. Peşinden Bahreyn, Katar, Singapur, Kuveyt ve Hongkong geliyor.