Bosna Hersek’te şehit düşen Boşnak şehit Muhammed Avdij’in silah arkadaşı İranlı mücahit Resul Haydari her yıl şehit düştüğü Bosna Hersek’in Kanani kentinin Çatiçi yöresinde düzenlenen törenle anılıyor.

Bosna’nın merkezi bölgesinde insani yardım merkezi sorumlusu şehit Resul Haydari 1993 yılında Boşnak mücahitlerden Muhammed Avdij’le birlikte, Kanani kentinin yakınlarında şehit düştü.

Bu yıl yine radikal hırvatlarca şehit düşen Resul Haydari ve Muhammed Avdij için anma töreni İran İslam Cumhuriyeti’nin Bosna Hersek büyükelçisinin katılımı ile aynı noktada düzenlendi.

Törenin kulisinde muhabirimize açıklama yapan Srebrenitsa anaları derneği Başkanı Munira Suyaşij şöyle dedi:

Bugün burada İranlı ve Boşnak şehitlerin kanı aktığı noktada toplanmış bulunuyoruz. Şu İranlı şehidin kanı, İranlı kardeşlerimizin Bosna saldırıya uğradığında yardıma koştuklarını ortaya koyuyor.

İran büyükelçisi Rıza Kılıçhan da törenin kulisinde yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti Bosna Hersek bağımsızlığını kazandığı ilk günden itibaren bu ülkenin yanında yer aldığını ve toprak bütünlüğünü desteklediğini, Bosna halkının İran’ın desteklerini takdirle karşılamaları ise şehitleri asla unutmayacaklarını gösterdiğini belirtti.