AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Canan Kalsın, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili açıklamaları tepki çekti.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı  Canan Kalsın, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili ifadeleri tepki çekti.

İslamianaliz’de yer alan habere göre, eşler arasındaki en ufak bir tartışmayı bile şiddet kapsamında görüp aileyi bölme çabası taşıyan, sadece kadının ifadesini esas alan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili savunma yapan Kalsın, sözleşmenin LGBT’ye de hukuki meşruiyet sağladığını da görmezden geldi.

DW Türkçe’nin haberi şöyle:

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Canan Kalsın, İstanbul Sözleşmesi’ne karşı olanların konuyu algılamayanlar ya da konuyu farklı yerlere götüren insanlar olduğu görüşünde.

Kalsın, “İstanbul Sözleşmesi’nin ne olduğu ortada. Şiddete karşı şiddete uğrayanı korumak. Bu algıyı bulandırmak isteyenler oluyor ne yazık ki, başka şekilde okumak isteyenler olabiliyor. İstanbul Sözleşmesi’nde olmayan maddeler üzerinde konuşuyorlar, karşı durdukları noktalar orada yok. 81 artı bir maddesinde o madde yok” diyor.

Bugün bu tartışmaların hala yapılıyor olmasını dikkatle izlemek gerektiğini düşünen Kalsın, “200 yıldır her şeyi kadın üzerinden tartışıyoruz. Algıların yeni baştan kadın üzerinden tekrar tekrar konuşulmasının ya uygulamadaki hatalardan ya da anlaşılmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Toplumun bir algısı var, bu noktada yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum açıkçası. Ancak bunun tarafı imzayı koyanlar olacaktır. Biz elimizden geldiğince iyi şekilde anlattık, anlatmaya da devam edeceğiz” diye konuşuyor.

Şubat ayında ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu toplantısında, “İstanbul Sözleşmesi’nin vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine yeniden gözden geçirileceğini” söylediği basında yer almıştı.

Canan Kalsın, bu gözden geçirmenin Meclis’te yeni bir oylama yapılacağı anlamına gelmediğini, İstanbul Sözleşmesi’nin topluma daha iyi nasıl anlatılacağına dair bir çalışma yapılabileceğini belirtiyor.